Thursday 27 March 2014

www.secimharitasi.com

www.secimharitasi.com  devreye girdiğinde sitedeki saat seçimlere 7 ay 29 gün kaldığını gösteriyordu.
Zaman su gibi akıp gidiyor - şimdi geriye sayım 2 gün 9 saatte.

Aradan geçen zamanda sitemizi 500 bin kişi ziyaret etti, 100 bin kişi oy kullandı. Aday önerme ve değerlendirme sayfaları ile başlayan maceramız fotoğraf ve video galerileri, eski seçim sonuçları, sosyal medya trend takibi, iller bazında veri ve analizler, "hangi partiye/adaya yakınsınız" anketleri, bilgi yarışmaları, parti resmi aday listeleri ve "uzmanına sor" uygulaması ile zenginleşti. 30 Mart yerel seçim gecesi ve takip eden hafta, seçim sonuçlarıyla ilgili kapsamlı veri ve analizlerle hizmetinizde olacağız.

Sitenin yapımında emeği geçen başta proje koordinatörümüz Serdar Gümüşkaya olmak üzere tüm arkadaşlara ve sitemizi sosyal medyada destekleyen Gerçek Demokrasi, Ortak Nokta, Oy ve Ötesi, Demokrasi grupları gönüllülerine tekrar teşekkür ederiz.

Bu sadece bir başlangıç. Yerel seçim sürecinde edindiğimiz tecrübeyle önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde daha çok çalışacağız, katılımcı demokrasi yolunda yenilikçi uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz.

Demokrasi seçmenlerin birilerinin atadığı listeler arasında sembolik bir seçim yapması değildir. Bir yanda seçmenlerin tüm partilerin tüm seçimlerdeki tüm adaylarını doğrudan belirlemesi, öbür yanda da siyasi karar alma mekanizmalarındaki tüm adımların vatandaşların katılım ve denetimine açık olması şarttır.

Türkiye'de daha adil, saydam ve katılımcı bir demokrasi inşa edilmesi için herkesin yardımına ihtiyacımız var. www.secimharitasi.com  projesine aday olarak, aday göstererek, interaktif uygulamaları kullanarak, anketlere katılarak, siteyi sosyal medyada paylaşarak, site hakkında yenilik ve geliştirme önerileri yaparak katkıda bulunabilirsiniz.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler!

Ümit Kumcuoğlu

No comments:

Post a Comment