Monday 16 June 2014

Ekmeleddin İhsanoğlu

Bugün yeni Cumhurbaşkanı adayı olarak önerilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu şahsen olumlu karşıladım.

Kendisi makul, görgü ve nezaket sahibi, kültürlü ve konusunda uzman bir insan. Bölücü değil uzlaşmacı, ayrımcı değil kucaklayıcı bir isim.

Parti başkanı olmaması, büyük bir uluslararası kurumun genel sekreterliğini yapmış olması, önümüzdeki günlerde en önemli gündem maddemiz olması muhtemel olan Ortadoğu'yu iyi tanıması avantaj.

En hoşuma giden yönü Müslümanlar hakkındaki önyargıları kırmaya katkıda bulunmak adına Amerika'nın önde gelen komedyenlerinin birinin programına çıkacak medeni cesarete sahip olması. Türk siyasetçilerinde hiç alışık olmadığımız bir "cesur yürek" tavrı. İzlemeye değer.

Akparti, CHP, MHP ve BDP/HDP partizanları tepki gösteriyor olabilir, ama sade vatandaş, seçmen ve vergi mükellefi olarak İhsanoğlu benim ihtiyaç ve beklentimi karşılıyor. Daha önce aklıma gelmemiş bir isim olmasına rağmen desteklemeye hazırım.

Asker (epeyce), hukukçu, mühendis, bürokrat, komitacı denedik. Bir kez de entellektüel deneyebiliriz, değişiklik olsun...

1 comment:

  1. Ümit Bey Selamlar görüşlerinize katılmamak elde değil ancak ben Ekmel beyin şansının çok yüksek olmadığını düşünüyorum.

    ReplyDelete