Sunday 10 November 2013

Atatürk

Atatürk’ü ölümünün 75.yılında sevgi, saygı ve özlemle andık. Bugün çeşitli sosyal medya organlarında karamsar mesajlar verenler oldu - bense aksine bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla geleceğe çok daha iyimser bakabileceğimizi düşünüyorum.

Haziran 2013’te Türkiye’de ilk defa tabandan gelen büyük bir demokrasi ve bireysel hak ve özgürlük talebi açığa çıktı. Türk gençliği Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nde bahsettiği doğrultuda siyasette tavır koymaya başladı. Bir zamanlar “ideal” olmaktan öteye geçmeyen demokrasi, hak ve özgürlük talebi ete kemiğe büründü. Bundan dolayı gurur duyabiliriz.


Ama bu yol burada bitmiyor, sadece başlıyor. Hak ve özgürlüklerin yerleşmiş olduğu, güçlü ve müreffeh bir ülkeye sahip olmak için az sayıda insanın “birşeyler yapmasını” istemek yerine herkesin kendi mahallesinde, kendi meslek grubunda ve kendi sosyal çevresinde aktif siyaset yapması şart. Ülkenin geleceğiyle ilgili tavır almazsanız, o geleceği tavır alanlar çizer. Bunun için herkesin siyasi olarak mobilize olması şart.  


No comments:

Post a Comment